Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I jakt på Lyckan...


På annat sätt



Sprängstoff ini min hjärna - -
å likaså i könet !
Ja, - du får mycket gärna
komma upp hit till Krönet --
- å joina mig i 'Stjärnan'!

Kanske, kan det va´ nått som -
det är, mest, kvinnor som bär:
den hemliga Kunskap om
vad Livet kropparna lär --
i minnet av den som kom !

Vill inte klaga för stort --
på Livets brister och fel !
Sånnt jag saknar, - men ej gjort, -
- kan, nog, komma mig till del, --
-- fast det inte går så - fort!

Kärlekens röda Tempel,
skall jag gå in i, - en gång !
Å, tända en helig eld --
och lägga ett rosenfång
på Altaret, - glad å säll !

För Nånnting utav Allting -
måste, ju, betyda -- NÅTT!
Kanske, är jag, bara, Ding!!
Men - det är nått jag ej fått;-
- går i ett blått Ingenting !

Det kan, väl, ingen nöja
sig till 100 % med!?
Blir icke nånn brudslöja,-
- för MIN del, - jag säkert vet!
Vill -- på ANNAT sätt -- höja
mig upp ur Tristessens Smet !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-09 15:09



Bookmark and Share


  P-E-H
Fint diktat om en stor längtan.
2015-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf