Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Atomlån

 

 

 

Roterar så självupptaget kring egen axel
tidsdyrkande egoyrkande kosmiska clowner 
sakral strålglans, stjärnfall på säregen himmel
små bakterier på tellus samlar storheter 

färdas från skapelsegnista till aska i atomlån

fångade i mindre mått, allt samlat de förstått
dimensioner så desperata, hierarkier så aparta

ägget kom först, värper verklighet ur världsalltet

 

 






Fri vers (Fri form) av KattenKin VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2015-03-11 00:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, du kan nått något här, du. "Roterar så självupptaget kring egen axel" som lysande start och sen bara roterar du vidare i ljus.
2015-03-12

  gunnnar nylund VIP
En slags mikrokosmisk självbespeg-
ing över vår tillvaro i världalltet.
Bra vetja!!
2015-03-11

  Lars Hedlin
Brilliant skriftat!
2015-03-11

    ej medlem längre
Åh, här händer det saker i himlarymderna...kosmiska clowner och stjärnfall...
Fantasifullt och strålande!
2015-03-11

  Magdalena Eriksson VIP
Kanske vi kan vrida oss ur strypgreppet
Att skriva för ..... Skull med handen på hjärtat.
Din text är himla bra,irriterar och sätter igång energi. Va fan gör vi av allt vi får ? Går omkring och kallar det för vår egendom när allt är oss givet. Lätt att glömma detta.
2015-03-11

  Nanna X
oj vad det sprakar om atomerna - gillar Elisabeths tolkning!
2015-03-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket tänkvärd text i spännande metaforer, om mänsklighetens tillkortakommanden. Och förstörelse av jorden, som ska ärvas av våra efterkommande.
2015-03-11

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng, många tänkvärda inslag i varpen!
2015-03-11

    Sefarge VIP
Tankesvirrade
Skapelsedikt
Kort men ack så
Djupt.Härligt
Skaldat!!
:)
2015-03-11

    ej medlem längre
'tidsdyrkande ego(d)yrkande kosmiska clowner'
oh, bra!
+
2015-03-11

  Lena Renman
Waow här rör vi vid stjärnstoff

2015-03-11
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP