Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsglädje






Jag är som en planta

har tappat några blad
blommor har vissnat

rotsystemet är friskt och starkt
står stadigt i myllan

vattnar och ger näring

nya knoppar är på väg att slå ut
njuter av blommorna som är kvar





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2015-03-12 10:17



Bookmark and Share


  Respons VIP
Gott så!
2015-03-13

  ResenärGenomLivet
Fin beskrivning om att ta vara på livet...
2015-03-13

  Lars Hedlin
Just så! Fint!
2015-03-13

  ULJO
Så underbart
2015-03-12

  Lehva VIP
Så åskådligt. Jag vill också vara precis en sådan planta.
2015-03-12

  KattenKin VIP
Fin beskrivning. Starkt rotsystem som ger nyknoppning, det låter härligt.
2015-03-12

  Ingrid Trolle
Härligt med
remonterande
växer!
2015-03-12

    Elisabeth Nilsson VIP
En livskraftig planta som lever och frodas. Och ständigt blommar om. Fint diktat!
2015-03-12

  Blomma-Stjärna VIP
underbar dikt - vill ha - bokmärkes <3
2015-03-12

  Ljusletaren VIP
Skrivit en liknade dikt som du för flera år sedan. Vi tänker lika i mycket har jag sett sen förr ;.)
/kram
2015-03-12

  Gunnel Eriksson VIP
Tycker mycket om din plantliknelse.
2015-03-12

  Palett
Som alltid en bra text med fin metafor !
2015-03-12

    ej medlem längre
Du visar att skönhet kommer inifrån.
2015-03-12

    ej medlem längre
Fin fint, med lite näring så blommar du om och om igen, underbara du:)
2015-03-12

  Rise Little One
Styrkan och viljan finns inuti!
2015-03-12

  louisegirl
Jättefint fångat vännen
2015-03-12

  Teresia Ridell
Härligt energirik!
2015-03-12

  Anya VIP
Fin metafor. Jaa vi är alla blommor i olika stadier. Avundas diktarjaget dess friska rotsystem...själv står jag lite för torrt. :o)
2015-03-12

  Marianne Räf
Ett fint allegoriskt självporträtt!
2015-03-12

    Birgersdotter VIP
Fylld av livskraft
2015-03-12

  lila fjäderblomman VIP
Ja....vad fint!
2015-03-12

    ej medlem längre

Hoppfylld och stärkande..tänkvärd text!
2015-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP