Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titeln lånad av författaren Birger Sjöberg


BLEKA DÖDENS MINUT

 

På bäddens

vita lakan

en fågelunge

 

hjässan

klädd

i dunigt fjun

 

stora ögon

ber om nåd

i smärtans våld

 

som invaderat

kropp

och tanke

 

och döden

sveper

sina vingar

 

kring det som är du

 

ser ögon

slutas

i frid 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-13 18:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra förmedlat!
2015-03-15

  Lehva VIP
I stor smärta upphör förmågan att tänka och reflektera...då är vi alla nakna inför det som väntar.
En vacker, stark text.
2015-03-15

    ej medlem längre
Oh, ord som gör ont..
2015-03-14

  Rise Little One
Lidande i livet...
2015-03-14

  KattenKin VIP
Söt och smärtsam!
2015-03-13

    ej medlem längre
Styrkan i orden känns i hjärtat.
2015-03-13

  Marita Ohlquist VIP
Text som griper tag och klämmer åt!
Tankar och känslor virvlar runt som i en centrifug.
2015-03-13

  ULJO
En starkt berörande text som ger många tankar och infallsvinklar
2015-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP