Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rivig rivalitet.


Damernas Duell



Historien är fylld av död.
Kolla, där, på flaggan röd, -
som vårt blod, - ska det va´ bra?!
Bör vi inte gå å-sta´, -
å förhindra den svåra nöd, -
- som Fán vill att vi ska ha!?

Jag har i alla fall sett --
nånn ett ont öde berett
mig, - det tackar jag EJ för!
Får se om nånn av oss dör
och vem av oss som har rätt ...
Och, vad i Kampen som stör !

Vem kan rättfärdiga det,
som mellan oss sker, - Gud vet!
Men jag står, bara, ej ut --
me å idissla hennes krut!-
Det är ingen hemlighet, -
att jag vill vinna -- till Slut!

Här har vi 2 brunetter,
som till samme man sätter
sitt hängivna frieri ! - - -
Det kan inte bli Remi !
Vårat slagsmål fortsätter!
På Kärleken går ej få pli!

När det blir Damernas Dans
skall jag, nog, ta mig en Chans!
Å, visa vad jag går för, - - -
- va´ hans kvinnliga charmör !
Ha det gott i sängen, hans --
- å föra mig, som sig bör !

I en lyckligt sann Romans !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 133 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-15 16:35



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Önskar dig lycka till gör
Dans Damer när det blir
Damernas Dans.
2015-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf