Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Där Anden, jämt, är.


Det Inre Rummet


Långsamma timmar, slingrande stigar --
som själen går på i Minnet, leder till en mo.

Vänner, man har förlorat, går omkring, där;
Vaggande gestalter i en grå Skymning.
Ser mig i spegeln, försöker se ärlig ut, men
den stickiga blicken flyr undan, -- inåt.

Blundar och sjunker ihop, hör ljuden från
radion och teven, - bryr mig ej vad som händer.

Öppnar ett fönster och får andas skön marsluft.
Återgår till soffan och den pågående dikten.

Befinner mig - i all tid - i det Inre Rummet, --
-- levande eller död -- där min Ande är, f.t. -

Det omger mig och finns i mig, som - - -
snäckskalet för snigeln. Ett hus där jag är.

Harklar lite tjärslem i lungorna. Har
rökt miljontals sköna cigaretter i mitt Liv!

Vi växer upp ur det Förflutnas bördiga Jord,
likt plantor i Livet, hänryckta liljor... ~~~~~

Sanningar om oss, iakttar oss från skuggan,
där vi ligger, sitter, står -- eller går.

Dagen knytes ihop och faller, tyst, igenom
Tidens enorma nålsöga --- mot Noll.







Fri vers av Marianne Räf
Läst 171 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-18 21:16



Bookmark and Share


  Cadena
En riktigt fin dikt det här! Hittar inte riktigt orden för att beskriva den men det känns som mycket vishet, ärlighet och rika bilder, och den har ett vackert språk och en vacker ton.
2015-03-20

    Dan Myrbeck
Riktigt bra!
2015-03-19

  Åsa Njunjes
"Sanningar om oss, iakttar oss från skuggan" - den raden träffar mig extra - underbart!
2015-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf