Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
redigerad version av en deprimerande sommardag


LIVET - EN DJÄVLA SOPSÄCK

 

Hela livet känns som

en djävla sopsäck

fylld av avfall och skrot


svartsyn tränger sig på

alla satans minnen

i snabba blixtrande klipp


dagen är mulet grå

fast solen skiner

allt är förbannat grönt


sommar - ska vara glad

tycka om alla

inte se skiten i hörnen


fram med stora grillen

elda på kolen

köttet brinner nästan


drick och var glad

låt inte fasaden rämna

håll ut en liten stund


festen tar äntligen slut

kryper in i skalet

likt en trött sköldpadda


kanske sol imorgon

tillåter mig se

livets pärlor

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-26 17:42



Bookmark and Share


  Magica VIP
Ja sommaren kan sannerligen ge ångest...Väl förmedlat.
2015-03-30

    Dan Myrbeck
Berörande och bra
berättat.
2015-03-27

  Lars Hedlin
Mästerligt famfört
2015-03-27

  bittemi VIP
Ja usch för sådana dagar. Så bra formulerat!
2015-03-27

  ULJO
Bra skrivet om livets avigsidor
2015-03-26

    ej medlem längre
Underbar titel, skönt målat, som en film där jag är scensättaren. Förbaskat bra!
2015-03-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Jadu/ninuvadusadu intekommerihågattminnas den där förre fotbollskommentaren va väll enna lite så va innriktat ovälorgaaniserada och hör nog snarast hemma på en akutspsykiatrisk ordbehandling
2015-03-26

    ej medlem längre
Det var ord och inga visor...men så är det med vissa dagar.
2015-03-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
HåHå ! hold yuore horses now,cant ja se that it`s e different ,a beetwhen ya to com hey Little sister ..........
2015-03-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om utom och inom!
2015-03-26

  Magdalena Eriksson VIP
Allt pågår samtidigt men i diktens värld kan man välja bort. Skönt med dystert ibland att det får va som i din text. Som en slags orientering ... Vad är möjligt idag att ta till sig ? Pärlor eller annat. Vem vet vad som är pärlor en annan dag.tack nu paddlar jag vidare !
2015-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP