Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besserwisser

 

Du vet allting, har aldrig fel
kan konsten att korrigera
ta dig ur frågan felfri och hel

ett uppblåst universalgeni
framstår så förkrympt
blir för mig en kvävande kemi

imponerar säkert på en del
svänga sig mellan högt o lågt
svårt att läsa ut ett inläst spel

mest bara tomgångstankar
som kassettband på rewind
kör på autopilot och plankar

undrar över din självbild
så omild när du på andra klankar
våra världar, så väsensskild

hela min skapelse skyggar instinktivt
inför denna märkliga motpol
till negation och slår ifrån repulsivt




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 511 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-03-29 23:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt och bra....JA tyvärr så finns det dem som aldrig tar lärdom..men så är det väl i livet...motsatser måste finnas och så finns de dem som motsäger sig allt och alla tyvärr..kram
2015-03-31

    ej medlem längre
Bra skrivet om hur man inte ska bete sig.
2015-03-30

    Dan Myrbeck
Den som tror sig veta allt,
gör inte det.
2015-03-30

  i af apa
dom som wasser
wisser allt,
ja hu så osexigt...!
2015-03-30

  Marita Ohlquist VIP
Det värsta är att de tycker att de har rätt och att alla andra fel.
Hu då!
2015-03-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra språkvändningar och superbra rim. Och ämnet, bara älskar det. Sådana människor triggar igång mig. Vill gärna slå hål på deras egon. Det brukar ofta gå bra. Ett och annat lärde jag mig i alla fall i barndomshelvetet.
2015-03-30

  Magdalena Eriksson VIP
eller hur visst är det kul att ha fel ibland och säga det högt.
att man kan ändra sig... är inte svaghet. önskar en större värld där vi har plats för felsägningar och möten med vår egen frigörelse från egots tomgångar.
så fränt när du kan skriva sådana här rim. ska pröva själv.minsann
2015-03-29
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP