Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text är inspirerad av youtube klippet the last. :)


Vem när och varför jag älskar

Vem jag älskade var en tjej från ett sommarvikariatet, jag kan inte påstå att vi var nära. Men som många andra unga och hoppfulla kunde jag efter enbart ett par samtal fylla in de blanka med fantasier. Vem hon var i mitt huvud är nog mer än vad hon egentligen någonsin var.

Efter några skift ihop med samtal och bus stod det klart för mig att utöver att var otroligt vacker så hade hon humor och själ, men jag vågade aldrig riktigt säga till henne hur jag kände för henne. Hon var för mig allt och jag, jag var bara jag. Men jag svär ibland fick vi sådan kontakt att jag vågade tro att en tjej som henne kunde gilla någon så obetydlig som lilla jag.

När jag älskade var min första förälskelse,vi var unga och vilsna i ett hav av kaos. Men med en titt i hans ögon så ankrades min själ och vågorna dämpades. Knappt 14 år och plötsligt var inget som det var.. många nätter tillbringades tillsammans men oskyldig var vi. Min hand kunde snudda hans och mitt hjärta slog, våra blickar kunde mötas och omvärlden försvann.

En natt på en balkongen jag knappt minns bekände han sina känslor för mig, de minnet är impregnerat i mitt hjärta. Han är och förblir i all tid pojken som öppnade mina ögon för känslan vi alla söker.

När jag älskade var just efter gymnasiet.
Intagen på en högskola 100 mil hemifrån begav jag mig på de största äventyret i mitt liv, och där fanns han. Den perfekt blandning på mina två tidigare förälskelser.

Med sitt sofistikerade skägg och vuxna sätt hade han mig på fall rätt fort, men han hade aldrig någon tanke på att fånga mig. Trots det fick han mig att känna mig hemma, och det är jag för alltid tacksam för.

Varför jag älskar är för att alla dessa människor har på ett sätt eller ett annat visat mig varför livet är värt att leva. Svaret är känslan kärlek ger.

Känslan man får när en främling vinner ditt hjärta innan ord yttrats.
Känslan av att någon helt otrolig gillar dig tillbaka.
Känslan då den minsta lilla kroppskontakten med någon får ditt hjärta ur balans.
Känslan då någon får dig att känna dig hemma i en främmande plats.
Det är varför jag älskar och livet vore inget utan kärlek.




Fri vers av Melisa.G
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-06 19:28



Bookmark and Share


  Katinka VIP
En jättefin och öppen text om att se och bli sedd och om att våga ha mod att älska.
Det är livet!
2015-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Melisa.G
Melisa.G