Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inledningsdikten till min senaste samling med namnet "Apeleken".


Marja i Bäck´s klagan



Måste lyssna till
den Inre Rösten, -
som vet vad jag vill -
och skänker Trösten!

Stämmor, som pockar
ute i Världen, -
knappast mig lockar,
hemma, vid härden.

De tycks som de vill
att jag ska tiga
å vara blick still
å bara bliga!

Somliga mig ber
att titta på när
de i Älskog ler!
Men, jag blir, blott, - tvär!

Ja, det stör mig SÅ -
att alla syndar, -
- utom jag, själv, då!
Borde, dem lyncha:-

-Skynda, knulla klart, -
torka era skrev :
Jag kommer med fart,-
- i ett heligt Drev!

Det är faktiskt NOLL
kul, det är så här !
Hör från alla håll: --
--Ingen har dig kär!

Hur grymt får det va´?
Ska jag FINNA mig
i de sketna Kval ?!?!?!?!
-DET tror jag, väl, EJ !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 454 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-04-16 17:13



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Helt klart klokt, att lyssna på den inre rösten. Vi har många sanningar inom oss.
2015-04-17

  ULJO
Så jäklar bra skrivet
2015-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Kraftig kämparglöd i det sista stycket.
Bra.
2015-04-16

  KattenKin VIP
Ja jag håller med P-E-H här nedan. Femte versen, där ligger diktens kärna.
2015-04-16

  P-E-H
Starkt och kraftfullt kommer dina ord. Smäller fram som om du spelat dem på en trumma.
2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf