Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stegvis


jag vallar mina strån
på myrstig av mening

mitt i, sätter punkt.
i teckensvärta, i tjärn
i din sotögda rotvälta

sveper in mig i din fällda bok
som det oslagbara i att vara




Fri vers av Infinita
Läst 449 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2015-04-21 16:01



Bookmark and Share


    glas-svalan VIP
Tycker mycket om din poesi.
2016-05-16

  makulerat
det är högklassig poesi. jag kommer på mig själv att återvända till stroferna med jämna mellanrum.

beroendeframkallande bra.
2015-04-28

  Blomma-Stjärna VIP
... vill inte riktigt lämna den - bokmärker!
2015-04-28

  Blomma-Stjärna VIP
gillar versen från början till slut --- orden här: teckensvärta - tjärn - sotöga - rotvälta
wow! --- och - ja - applåder!
2015-04-28

  KattenKin VIP
Kärlek vid första ögonkastet! Den sparar jag...
2015-04-26

  S.A.I. Steve Lando VIP
detta är ett excellent mästerverk
2015-04-26

  petter rost
Oj så fint! Utifrån – den vackra radkompositionen 2–3–2; inifrån – dina ordval och poetiska bilder som börjar med
"jag vallar mina strån
på myrstig av mening "
– så innehållande att formuleringen nästan sprängs av innebörder; till
"som det oslagbara i att vara"
– som uttrycker den magiska upplevelsen 'förundran'.
Och mellan dessa passerar jag den sotögda rotvältan, detta monument över fall och förlust som fortfarande kan få mej stående tyst av andäktighet när jag möter det. Välkommen!
2015-04-24

    ej medlem längre
Tycker om språket
2015-04-22

  makulerat
Som svart-vita kontraster men ändå fulla av färg. Bokmärks.
2015-04-22

    Dan Myrbeck
Grattis till *,
Välkommen till poeter.se
2015-04-22

  Kozo
Så fina bilder!!
2015-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Infinita
Infinita