Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
altanen som det mesta av den ser ut


KÄMPA

 

jag har alltid sen jag var barn

fått kämpa för att överleva

det ser ut att vara min lott

i livet

 

jag har kämpat för att få hjälp

så jag kan utnyttja altanen

hela den inte bara ett hörn

 

när jag flyttade hit 2009 blev jag lovad

att den skulle rättas till

ingenting har hänt

mer än att vaktmästaren som då

var här kom och tittade ett par gånger

han sa att jag skulle göra något

åt det här ” tyvärr har jag inte tid ”

 

Varje vår har jag ringt och felanmält den

det är så jag ska göra har

har jag fått lära mig under alla dessa år

 

nu har jag tagit hjälp av hyresgästföreningen

jag har fått en blankett

som jag fyllt i

skickat till hyresvärden

det har gått mer än två veckor

sen jag skickade brevet

ännu har ingen hört av sig

 

jag vet att någon av dom

varit i mitt trapphus

lagt hyresavin i brevinkastet

och andra meddelanden av vad som

kommer att hända här

det är dåligt av en hyresvärd

att inte ta sitt ansvar

jag skäms för hur det ser ut på altanen

i år har jag ingen lust och ork

att plantera blommor i mina krukor och lådor

 

jag har ringt hyresgästföreningen

nu är mina papper på väg dit

jag har överlåtit mitt ärende till dom

 

jag är så trött att alltid behöva kämpa

för att få hjälp med det jag behöver

och inte kan själv

 

nu är det bara att vänta och se

om någonting händer

jag betalar en dyr hyra

tycker att det ska gå att använda

hela den yta jag betalar hyra för

 

anits 21 april 2015

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-04-22 09:16



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Så jobbigt när du ideligen få be om hjälp...och inget händer
2015-04-28

  ResenärGenomLivet
Ibland kan ju hyresgästföreningen hjälpa till med att hålla inne hyran tills arbetet är gjort...hoppas att allt löser sej...
2015-04-25

    ej medlem längre
Kämpa på Stina! <3
2015-04-22

  Popangelov
Ge inte upp. Du ska ha en plats i solen, det är allas rätt, det är inte mycket begärt. Allt gott till dig.
2015-04-22

  Larz Gustafsson VIP
Men pengar vill de ha!
2015-04-22

  Eva Helene VIP
Bedrövligt detta! Sätt upp din text inkl kommentarerna på anslagstavlan i ditt hus!
2015-04-22

    Birgersdotter VIP
Hoppas verkligen du får hjälp
2015-04-22

    Dan Myrbeck
Självklart! Du är värd retroaktiv kompensation på hyran för dina
sex år!

Ja tror vi alla känner som du ibland när det strular.
2015-04-22

    ej medlem längre
Vi får bedja för saken!
2015-04-22

  Lars Hedlin
Håller tummarna för dig vännen :) kram
2015-04-22

  aol
Bra att du sa till ska bli spännande att se hur det går hoppas hyresgästföreningen sätter till alla klutar för att hjälpa dej, kram vännen,
2015-04-22

  Bibbi VIP
Lycka till!
2015-04-22

  Ljusletaren VIP
Det är nog inte bara du som har det så här. Varmt lycka till med din skrivelse!
/kram
2015-04-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP