Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hellre, - än negativ!


-Var positiv!



Vill inte fälla -
-förgäves- tårar!
Om jag slapp gnälla, -
- få kalla kårar!

Rätt, allting ställa.
Gå emot vårar.
Finna en Källa,
som frälser dårar!

Vad ska man göra,
när allt går emot!?
Blödande öra, --
näsa, svart av sot!

Vill inte störa, -
ej utgöra hot.
Hellre, då, föra
sårad själ - till Bot!

Snacka sig salig
över väldig Tur.
Den är behaglig, -
- får mig gå i Dur!

Vill ej va´ farlig
för dig, - eller hur!
Kontra otalig, --
dig skrämmande, tjur!

Fattig - eller rik?
Är DET, väl, frågan?
Det är politik!
-Vem tänder lågan?

Nånn går över lik!
-Stoppa Odågan!
Företagsam Freak
släckte Farhågan!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 229 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-04-25 11:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otroligt hur du har fått ihop det hela så bra! Mycket tänkvärt.
2015-04-25

  ResenärGenomLivet
Det är bra tycker jag...hellre positiv än negativ...
2015-04-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att ta till sig och begrunda!
2015-04-25

  KattenKin VIP
Fina verser, tvåan, trean och fyran är riktigt vackra på ömt och klokt vis!
2015-04-25

  Per "Läsaren" Sörqvist
ingen skriver som du
2015-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf