Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RA II

jag var nio fyllda då
man var halvvägs med "ra II"
jag satt klistrad vid vår tv-apparat
åtta man på äventyr
ett där bara vinden styr
där fanns inte något utrymme för hat


med thor heyerdahl ombord
hjälten från den höga nord
skulle nu atlanten korsas om igen
stormen slog väl till ett slag
men man klev iland en dag
detta var en segerdag för forskningen


och brevduvan från spanien
satt kvar i mastens topp
den kom dit för att stanna
den satt där som ett hopp
en duva med på båten
liksom på noas ark
jag ser en symbolik som
är talande och stark


LARZ GUSTAFSSON  150526




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-26 16:49



Bookmark and Share


  mare VIP
Har sett äventyren
helt underbart!
2015-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP