Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Vårpromenad

 

när huvudvärken började släppa

gick jag ut

i vårsolen

en liten promenad kände jag

att det var dags att göra

solen värmde

fåglarna kvittrade

dom verkade finnas överallt

jag hörde hur det knäppte

i björken

knopparna började vilja slå ut

dikena lyste gult av tussilagon

som växte i mängder

när jag passerat den stora vägen

kommit in på stigen

som jag ofta går

där växte scillan

som minnen av en gången tid

när brukets hus fanns

och dom som bodde där

hade sina trädgårdar

bland all scilla fanns vitsipporna

bildade en vit matta där dom stod

där i slänten bredvid stigen

där jag gick

invid bäcken vid den stora stenen

hade kabbelekan redan börjat slå ut

och blomma

jag njöt av min promenad

solen värmde och jag hade för mycket

kläder på mig

blev varm och svettig

snart var jag hemma

från min promenad

som blev längre än jag tänkt

det var skönt att komma ut

njuta av våren

som kändes som sommar

denna måndag i slutet av april

 

anits 27 april 2015




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-04-27 23:16



Bookmark and Share


    maija tuori

Vilken underbar promenad som balsam för själen !
2015-05-18

  Eva Helene VIP
Så härligt detta!
2015-05-01

  Bibbi VIP
Så skönt det låter.
2015-05-01

  ResenärGenomLivet
Härlig vårpromenad du beskriver...trevligt att läsa...
2015-04-30

    Dan Myrbeck
Ja, väldigt fint!
2015-04-29

  Fem hjärtan VIP
Du beskriver din dag så vackert målande...
2015-04-28

  Eaglemountains VIP
Och en underbar bild förstås ...
2015-04-28

  Eaglemountains VIP
Så vackert Du målar i ord, följde Dig på promenaden!
2015-04-28

  Lars Hedlin
Härligt fångat i ton och i känsla!
2015-04-28

  Larz Gustafsson VIP
En mysig stund i vårens tid.
Scillan känner jag inte till.

2015-04-28

    ej medlem längre
Ja, våren är skön tid å dessutom ha möjlighet komma närmare naturen!
2015-04-28

  aol
Underbart fångar du dagen,
2015-04-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP