Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strandblomster

 

I öster nalkas gryningen

som en yster flod

stiger ljuset över berghällarna

och sprider bränsle åt livsandarna

 

Sköra oansenliga blomma

varifrån får du din styrka

att växa okuvligt

i den fattigaste jordmån

 

Din kraft vill jag äga

och tacksamt var dag

vända mitt ansikte mot solen

där inga skuggor falla

 

 

 

 

 




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 1268 gånger och applåderad av 43 personer
Utvald text
Publicerad 2015-07-31 18:54



Bookmark and Share


  nordsjäl
Åh vad fint! Så berörande vackert.
2016-07-17

  överlevaren VIP
Vackert och fin skildring!
2016-01-11

  Marduk VIP
Mycket tilltalande och fint skrivet.
2016-01-11

  Maud Louise
Så otroligt vackert! Din kraft vill jag äga... Jag verkligen känner den lilla blommans styrka i dina ord. Den styrkan skulle jag också vilja äga!
2016-01-05

  Blomma-Stjärna VIP
bild/text ger en vacker betraktelse som går långt över blomman in i människolivet - jag bokmärker!
2015-08-26

  Håkan Barck

Underbar, vacker dikt!
2015-08-23

  Sommarina VIP
Förundrans blommor. Så vackert du skriver om dem. De växer och står på sig så stolta. Avundsvärt starka ja.
2015-08-21

    ej medlem längre
Märklig sistarad, den hade jag strukit. Man hoppas att denna laddning utmynnar i något slags verksamhet och inte nöjsamt stannar i idyllen, för det finns en del att ta itu med, därute utanför sockerkakeland.
2015-08-21

  Eva Helene VIP
Skön tänkvärd poesi, tjusigt!
2015-08-05

    Dan Myrbeck
Fin hyllning till en
fin blomma!
2015-08-03

  Marja-Liisa Koski VIP

Vackert!
Strandlök, kallades den här blomman i min barndom. På öarna där jag växte upp, vid östersjön, användes den i matlagningen. Väcker en enorm nostalgi hos mig.
Kram!
ML
2015-08-03

    Ingalill Birgitta von Knorring
Jättefint.
2015-08-03

  KattenKin VIP
Så fint om människa och natur, mycket poetiskt!
2015-08-03

    ej medlem längre
Det var det som var frågan det. Hur orkar man med allt som kan vara så som det är.
2015-08-03

    ej medlem längre
Sköna naturkrafter.
2015-08-02

  Magdalena Eriksson VIP
Vackert iakttagande av naturen.

2015-08-02

  Ingrid Trolle
En härlig och vackert
skriven dikt till vackra
levande bilder och ett
vackert foto

2015-08-01

  bittemi VIP
Så vackert diktat!
2015-08-01

  Stefan Albrektsson
Vackert & livfullt! Älskar de tre inledande radernas ystra flod som sveper fram!!
2015-08-01

  louisegirl
Vackert diktat
2015-07-31

  stig wikman
UNDERBAR
POESI .

SOM EN SKÖN
MELODI.

KRAM FRÅN DALARNA.
2015-07-31

  Ronny Berk
poesi som blomstrar; kraftfullt ...
2015-07-31

  Marita Ohlquist VIP
Underbart vacker text!
Bilden förstärker läsupplevelsen.
2015-07-31

    ej medlem längre
Mycket vackert diktat!
2015-07-31

  Daniela I
Väldigt vackert skrivet
2015-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP