Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Fredag morgon 5 juni 2015

 

jag vaknar tidigt

går upp och drar upp persiennen

så gör jag mig kaffe

medan jag väntar på att kaffet blir färdigt

ser jag ut över nejden

det är en vacker morgon

tyst och stilla

solen lyser

visar sig från sin allra bästa sida

känner kaffedoften

häller upp en kopp

ser ut genom fönstret

fåglarna är redan i farten och söker efter mat

en skata flyger runt

retar fåglarna

staren som har något på gång

i gräsmattan, kanske en mask

flyger upp

rakt emot skatan, som flyger sin väg

staren fortsätter sitt sökande

det hörs så väl

in genom fönstret

fåglarnas alla olika sånger

ändå så lika

kaffet är urdrucket

dags för en dusch innan

jag klär på mig

och äter frukost

 

anits 5 juni 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-05 11:15



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint i ton och känsla :)
2015-06-06

  ResenärGenomLivet
Det är så gott att lyssna till fåglarnas sång...fint morgondikt...
2015-06-06

  Maria T
Så trevlig morgon
2015-06-06

    Birgersdotter VIP
Du skänker så behagligt sköna stunder genom dina texter.Bravo.
2015-06-05

  ULJO
Tack för din fina vardagstext
2015-06-05

    Dan Myrbeck
Aha, så istället för kaffe på maten tar du kaffe före maten....!
2015-06-05

  Bibbi VIP
Skriver under på Ronny Berk.
2015-06-05

    ej medlem längre
Ja, du du bor nära naturen det gläder både dig mig som läsare. Vi bor mitt i asfaltdjungeln, men här finns ett duvpar, tärnor ibland å sparvar.
Jag får inte mata fåglarna mer för det kom klagomål från bilägarna under oss.
2015-06-05

  Ronny Berk
så väl och trevligt förklarat, poetens morgon !
2015-06-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP