Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Små enkla ting

 

tänk att få vakna

av att solens strålar

lyser in genom persiennens

små glipor

jag ligger kvar i sängen

önskar mig en bra dag

en fin morgon

i lugn och ro

 

det händer ibland

att jag önskar ha någon att älska

någon som bryr sig om mig

någon som gör att jag känner lycka

någon som finns där för mig

när ledsenheten och sorgen

försöker ta över

 

jag begär inte så mycket

en hand att hålla

en hand som passar i min

någon att äta min middag med

någon att dela min tro och hopp med

låt mig få känna mig välkommen hem

när jag varit ute några timmar

 

det är väl ändå inte för mycket begärt

att få dela små enkla ting

med någon som känner likadant

jag önskar jag hade modet

att öppna mina ögon

och mitt sinne

att se

när dessa enkla ting

kommer nära

ser mig

säger jag vill vara din vän

då kanske

jag kan känna

äkta glädje igen

 

 

anits 8 juni 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-08 11:25



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
En fin önskan...hoppas den blir verklighet...
2015-06-10

  Eva Helene VIP
Så fint om en dröm och förhoppning!
2015-06-09

    Dan Myrbeck
Alla är värda
äkta glädje.
2015-06-09

  Lars Hedlin
Mycket bra min vän! :)
2015-06-08

  Bibbi VIP
Upplyftande.
2015-06-08

    maija tuori

Ödmjukt text !
2015-06-08

  Anya VIP
Hoppfullhet i orden. Hoppas diktarjaget möter en själsfrände.
2015-06-08

  Ronny Berk
så väl tänkt och skrivet, vänskapen är så värdefull !
2015-06-08

  Maria T
Så fin önskan om små nära ting
2015-06-08

    ej medlem längre
Ja, så känns det ibland när frugan jobbar å flickan är i skolan....
2015-06-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP