Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hittade några texter som jag skrivet för länge sedan, det här är en av dom. eget foto.


SÖNDAG

 

det är en vacker söndag i slutet av oktober

det har slutat regna, solen tittar fram

emellanåt

det var en fin gudstjänst som handlade

om att man har rätt att vara den man är

något som jag nyss tagit till mig

ingen ska ändra på en annan människa

när jag växte upp var det min far som bestämde

hur jag skulle vara och hur jag skulle klä mig

jag fick ibland följa med när kläder skulle köpas

det var sällan jag fick det jag tyckte om

mamma sydde ofta om kläder som hon och

pappa haft det gjorde mig inget

men tyvärr blev jag ofta retad för att ha pappas

överrock eller byxor det gjorde ont ibland

men inte alltid

värst var det när jag började flickskolan i Falun

vad jag inte visste var att där gick flickor

vars föräldrar ansågs finare

jag kommer aldrig att glömma den första

riktiga skoldagen

efter morgonsamlingen kom en av mina

nya klasskamrater och undrade vad jag gjorde

i den här skolan

hon hade tittat i telefonkatalogen där det stod

att min pappa var skogsarbetare

en gång till sa hon vad har du här att göra

hennes pappa var major

dessa ord har förföljt mig under livets gång

jag har aldrig kunnat skilja på människor

och deras yrken.

 

anits 9 juni 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-06-09 23:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-06-17

  Bibbi VIP
Situationen känns igen.
2015-06-17

  Bo Himmelsbåge
Fin tillbakablick över hur det kunde vara förr...
Det var inte alltid så roligt...!
Min far spelade bort det vi skulle leva av... så jag fick gå i en gammal beige
ytterrock vid konfirmationen från det sociala... Blev kraftigt retad o avbröt konfirmationen... allt detta är glömt o förlåtet, sätter ändå sina spår...!
2015-06-17

  Maria T
Grattis Jag tycker det låter så friskt att få arbeta i skogen.
2015-06-16

  Lars Hedlin
JA tiden har ett sätt att återupprepa sig gång på gång på gång.....
2015-06-11

    Dan Myrbeck
Det är skrämmande hur få år det är sedan vi hade ett på många sätt grymt samhälle.
2015-06-10

  Ljusletaren
Och tänk att detta sätt är på väg tillbaka igen ... hemska tider!

/kram
2015-06-10

  ResenärGenomLivet
Sådana minnen kan sitta kvar länge...
men jag tycker som du att man inte ska göra någon skillnad på människor, alla är lika värda...
2015-06-10

    ej medlem längre
Ja, det gamla klassamhället var inte jämlikt kan man nog säga, här hade vi på sin höjd några ingenjörsungar som trodde de var finare, ja även de som hade jobb i gruvan kunde se ner på andra, trist på min ära.
Men ta bara de som har sjukpension, de blir ju sedda över axeln för att tala om de som är psykiskt sjuka å de som super å blir alkisar, de älskar att träda fram! Birger
2015-06-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP