Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Så är den här

 

så är den äntligen här

sommaren

med sol och värme

jag hade tänkt baka bullar

till den första cafesöndagen

i stora fabriken

vår hembygdsgård

jag har ångrat mig

tänker njuta av solen och värmen

ta en promenad

med mitt nyfunna

hjälpmedel

Carl – Oskar

vi var ute i går också

tillsammans med en väninna

blev det två och en halvtimme

med en vilopaus

vid församlingshemmet

vi skulle haft en korg med fika

med oss

det får bli nästa gång

Carl – Oskar har en korg

så det är lätt att ha en fikakorg med

Jag är så glad och tacksam

för min nyfunna vän

tänker inte skämmas för att gå med den

nu kommer jag att kunna gå längre

sätta mig ner och vila

när det behövs

så skönt att slippa stavarna

som visserligen

var ett bra hjälpmedel

när balansen blir dålig

kan det ibland med stavar

bli lite vingligt många gånger

solen skiner

det blåser en aning

jag ska snart gå ut

ta för mig av sommaren

 

anits 13 juni 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-13 08:59



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Ha det bra med din nya vän/ kram
2015-06-18

    ej medlem längre
Härligt skrivet, ha det bra med din nyfunne vän!
2015-06-17

  Bibbi VIP
"Skäm bort Dig och ha det bra!"
2015-06-17

  Maria T
Ta för dig och njut
2015-06-16

    Dan Myrbeck
Härligt! Det enda som förvånar mig är att ditt hjälpmedel inte fanns förrän ca 1980!
2015-06-16

  Eva Helene VIP
Gläder mig som småländska att namnet på ditt nyfunna hjälpmedel är Karl-Oskar (jo, jag ser förstås att du stavar det Carl-Oskar). Då får du vara Kristina. Lycka till! :)
2015-06-16

  ULJO
Fint framfört detta
2015-06-15

  Anya VIP
En fin vän...denne Carl-Oskar. Härligt att ta för sig av sommaren.
2015-06-14

  Lars Hedlin
Bra skrivit vännen!
2015-06-14

  ResenärGenomLivet
Lycka till med din Carl-Oskar...ett bra stöd i livet..:-)
2015-06-13

  Larz Gustafsson VIP
Själv var jag i Stenebergsparken på Brynäs och lyssnade till latinamerikansk livemusik.
2015-06-13

  Fem hjärtan VIP
Så underbart skrivet.. :-)
Klart du inte ska skämmas för Carl-Oscar :-) Ut och njut av sommaren nu ..Kram
2015-06-13

    ej medlem längre
Så fint, men riktigt vad är en Carl Oskar?
2015-06-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP