Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
25.06.2015 Torsdag. När livet går igenom mörkret.


Framtidens oro

Skräcken är en bottenfrusen triumf, och den stora grymheten vilar i denna världens oförmåga till barmhärtighet. De kommande hundåren kan inte längre säljas på torgen. De är för bistra och livet för sant. Vänd dig om i huset nu. Där står förfärliga stunder hand i hand med krampande dödsångest. Den som vi inte ville se.
Men jag ser lidandet kring dig när jag vill veta vad som händer bakom varje framtid, och simpla dagars bokslut.




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-26 08:40



Bookmark and Share


  Palett
Nattsvart, naket.
2015-06-27

  Stefan Albrektsson
Välskrivet och väldigt mörkt. Fick mig att tänka på några rader ur T.S. Eliots "Burnt Norton" (Four Quartets): "Go, go, go, said the bird: human kind / cannot bear very much reality. / Time past and time future / What might have been and what has been / Point to one end, which is always present."
2015-06-26

    ej medlem längre
Nakna svarta ord...får tankarna att röra vid livet och döden som en realitet det inte går att komma ifrån.
2015-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP