Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Vem kan jag lita på?

 

i tisdags slutade hyresvärden klippa gräs

ropade till mig

vi har ett stort arbete

som måste göras färdigt

sen kommer vi till dig

är du hemma i morgon

så kommer jag och berättar

hur det ligger till

jag väntade från tidig morgon

till sena kvällen

ingen hyresvärd kom

kommer han i dag?

det har jag ingen aning om

har slutat lita på människor

som säger en sak

kanske dom menar det

det är inte säkert

det kanske kommer annat emellan

då finns telefonen

så det går att ringa och tala om det

nu tänker jag inte sitta här och vänta längre

jag behöver handla

så jag går till affären

det förvånar mig inte om han kommer just då

hans bil står inte där

han ställer den när han är här

mitt tålamod på att vänta på

att få altanen så jag kan vara där

ha mina blommor

börjar tryta jag felanmälde i början av mars

så väntat länge det har jag gjort

dom sex tidigare åren jag felanmält

och inget hände

ingen hörde av sig

det känns som den lilla människan

som är jag

behöver man inte lyssna på

göra så hon trivs var jag hyresvärd här

skulle jag skämmas

 

anits 2 juli 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-07-02 10:37



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Förfärligt nonchalant. Meddela sig kan man alltid göra, som sagt. Bra skrivet.
2015-07-06

    sajo
Mina tårar rinner när jag läser denna text. Du är värd en altan där du kan gå ut och hämta odlingskraft och poesins ord, men poesin finner du ändå. Du är helt fenomenal på orden Stina.
2015-07-05

  ResenärGenomLivet
Det är alltid den lilla människan som får sitta emellan...nu får de skärpa sej...
2015-07-04

  ULJO
Det verkar som någon njuter av att behandla dig illa och det är fruktansvärt
2015-07-04

  Fem hjärtan VIP
Så där får man inte behandla folk.. Tycker jag! Hoppas att de hjälper dig snart.. Helst innan sommaren är slut..! Kram
2015-07-02

    Birgersdotter VIP
Tråkigt det är så där..de får skärpa sig.
2015-07-02

    ej medlem längre
Fruktansvärd behandling du utsätts för!
2015-07-02

  Larz Gustafsson VIP
Horribelt att behöva bli överkörd på det sättet.
2015-07-02

  aol
Hemskt dåligt gjort av din hyresvärd tycker det känns falskt oxå när han gör så, kram vännen
2015-07-02

    Dan Myrbeck
Hoppas det finns en särskild
himmel för den lilla människan
där hon får det extra bra som
retroaktiv kompensation.
2015-07-02

  Bibbi VIP
Håller tummarna trots allt.
2015-07-02

    ej medlem längre
Det finns gott om arslen å de söker sin ro i arslet, inget händer fast man sparkar dem där!
2015-07-02

  Lars Hedlin
JA vet tyvärr hur det känns har varit med om liknande situationer här med min hyres värd...Hoppas det löser sig och att du får upprättelse min vän...kram till dig
2015-07-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP