Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lust till Lyrik.


Mersmak på Poesi



Har i mina dagar
skrivit tusen sånger.
Ofta rim jag jagar, -
men, ock, många gånger
fri vers, bäst behagar !

Det blivit som ett gift!
Måste bara dikta !
En envis lyrisk drift--
får mej vilja sikta
på nästa skaldarskift !

Helst, var dag jag skriver;
som att inta en drog!
In i dikten kliver
jag, med en sugen Håg -
- å skapar - med Iver !

Får jag ej göra det,
så uppstår Abstinens!
En arbetslös Profet,
tycker, nog, att det känns
som väldig Ofrihet.-

Det är mycket viktigt
att få Inspiration !
Och, att vara uppriktig,-
- fast skiter, - däremot, -
i å va´ trendriktig !

Som många, säkert, vet
ger poesi -- mersmak.
Man kan bli "lyriskt fet"!
Men blir ej konstnärsvrak,
endast på grund av det !







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-07-11 12:21



Bookmark and Share


  Maria T
Tänk att få kliva in i dikten med sådan iver
2015-07-14

    Dan Myrbeck
På poeter.se
är du i ditt esse!
2015-07-13

  Ronny Berk
god poesi smakar mer !
2015-07-11

    Jag är fan större än Sartre
Ja, så kanske det är. Jag har aldrig funderat särskilt mycket på varför jag skriver.
2015-07-11

  KattenKin VIP
Så fina verser om skrivandets drog, känner precis igen mig! Och idag blir det abstinens, jag blir absent, bjuden på annat. Bokmärker - hög igenkänningsfaktor!
2015-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf