Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att vilja vakna till å bli pigg.


Slöträsk



Morgonen är sövande.
Ja, nästan, bedövande!
Ett enda stort Övande, -

på hur att komma i form!
Å, ur en trötthet, enorm!
I skallen en sömnig storm!

Kroppen, slak - som en trasa.
Skulle Systemen rasa --
om Pigghet in fick fasa ... ?

Mot mattheten jag kämpar.
Den Andens Sisu dämpar.
I Själen, mörkgrå stämplar..

Nästan, som ett smärre dråp!
Ett självmedlidandets Sjåp!
-Vad gör det om 100 år!?

Vill va´ vaken å alert !
Om, det kunde ändras, - tvärt, -
- så att jag slapp denna Pärs !

Ögonlocken faller ner, -
så knappt å skriva jag ser!
-Måste vakna till, jag ber!

Vilken veritabel Skit !
Urkelpuddingars Elit !
Vill, ju, agera - med Flit !

Får hoppas att denna da´n,
jag mig uti kragen tar !
Vill ej i Slöträsk bli kvar !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-17 11:13



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Din skrivarvän gamla Dan
har också problem med
den nya dan,
trött, seg och dan
är han.

PS: Fyller 54 i dag.
2015-07-17

  KattenKin VIP
Coola verser om förståelig längtan efter mer vakenhet, inte kul när det känns så där! Hoppas du tar dig ur Slöträsk!
2015-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf