Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Världen är båd´ fiskare och fisk,/ i en och samma kropp !/ Den tar en ständig Risk,/ i sitt eviga lopp." Ur en dikt från 80-talet. MR.


Frände-fiske



I politiskt hänseende,
är man, väl, fri i denna stat.
Man får ha sitt Beteende, -
å någorlunda OK mat !
I välmåga, man - leende, -
utövar båd´ Kärlek å Hat !

Fast, det kan va´svårt å veta,
vem som är ens vän, - och vem, ej.
Så, man blir tvungen å leta! -
En grabb vill jag ha, - å en tjej. -
Det är - nästan - som å meta !
Hoppas, de INTE säger -Nej!!

Å, övrigt att önska är, väl,
att Livet får verklig Mening !
Och, inte slutar med en SKRÄLL!
Ande, Själ å Kropp får rening -
- i fortsatt ljuva Kapitel --
i Romanens blå förgrening !

Det torde va´ mycket man bör
ta reda på, här i Världen !
Att, veta, - där man - utanför -
sitter å pimplar vid Härden.
Och, hoppas att man inte dör, -
- på länge än, -- uti Färden.

Det vore, väl, Idealiskt --
om man -helt- Döden besegra´!
Finns det nåra helsmarta Trix, -
- så skulle jag icke vägra -
att rädda, en å annan, "fisk", -
- låta dem min Boning lägra !







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-29 21:26



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Många av livets eviga frågor i denna i en öppen ton. Känner igen & hoppas på svar liksom du.
2015-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf