Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag hade tänkt

 

jag hade tänkt gå ut direkt efter frukost

himlen var blå solen sken så vackert

som alltid satt jag och läste när jag åt

i dag glömde jag både tid och rum

när jag tittade upp från min bok

regnade det där ute

jag fortsatte att läsa

kunde inte slita mig från boken

jag läste några rader

så några till

tårarna dom rann

det gjorde mig inget

boken jag har haft så svårt att läsa tidigare

det hade blivit några rader högst en sida

nu plötsligt gick det bra allt jag läste

gick rakt in i hjärtat

påminde mycket om min egen kamp

mot den djävulska sjukdomen cancer

det som inte jag hade under min

sjukdomstid någon som fanns där

tröstade eller bara var

det hade han

det värmde mitt hjärta

och tårarna dom bara rann

boken som jag har läst lite då och då i

under det senaste året

är i kroppen min

boken som handlar om Kristian Gidlunds

kamp mot cancern

än har jag många sidor kvar att läsa

en bok som väcker många tankar

om livet som man ingenting vet

det gäller att leva i nuet

och ta vara på dom dagar man har

 

 

anits 30 juli 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-07-30 14:01



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Din text griper tag.
2015-08-05

  Maria T
Så är det också för mig ibland. Kan ine slita mig från boken.
2015-08-01

  Lars Hedlin
Stark framfört i bra ton!
2015-07-31

  Larz Gustafsson VIP
Gidlunds medverkan i "Jills veranda" gjorde ett starkt intryck på mig.
2015-07-30

    Dan Myrbeck
Stark och tänkvärd text.
2015-07-30

  Bibbi VIP
Tack för Din berättelse!
2015-07-30

    ej medlem längre
Ja, ett öde kan fängsla å vi vet inte vad som väntar imorgon, men Jesus segrade och det får vi får lov att glädjas åt!
2015-07-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP