Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖGA VISAN

Som en fjäril
vill jag flyga
in i ditt hjärta
virvla och berusa!

Som en blomma
slå ut
och få tjusa!

Som en vind
smeksam
så sval
ömsom med hetta!

Som ett helande vatten!

Som ett skimrande ljus
när du vilar
inför natten!

********************

Då skall jag berätta
att kärleken
gör en ... aldrig besviken.

Den är myten
och mystiken
kring drottningen av Saba.

Den är skatter och riken
som sagor om Ali-Baba.

********************

På morgonen
när du vaknar
har jag strött guldstoft
över dina lakan
fångat silverstrålande ljus
in i ditt hår.

Dina läppar
har jag vattnat
med nattens växtsaft
av pärlor och kristall
som in i hjärtats valv
blivit infattat.

********************

Nu inför dagen
är drömmen all
ögat ditt blitt
vågor av ömhet
som sig spritt
tonar bort
som böljor ... sinande i svall.

Nu prövas du söka
våga ... försöka
en skatt
om visan den höga
att segla
över de vidaste vatten.

Ty drömmen dig närt
givor och gåvor
framkallat krafter
om kärlek
och dess skimrande skatter.






Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-07-30 16:52



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ja man blir minsann hög av denna visa, underbar och förtrollande, måste sparas!
2015-07-30

    ej medlem längre
Berusande, bedårande!
Begåvat beskrivet!
2015-07-30

    Sefarge VIP
Guldglittrande"Trolsk "poesi.
Som bara Du,mäktar med
att så härligt Skalda!
:)


2015-07-30

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Var får du allt ifrån ?
2015-07-30
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP