Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


En ny dag

 

det är söndag morgon

jag vaknar tidigt

ser på klockan

ser genom persiennens springor

att det är mulet

går inte upp som jag brukar

och drar upp persiennen

vänder istället på mig

det står inte på förrän jag somnat om

nästa gång jag vaknar

är det ljusare i rummet

jag sätter mig upp

sitter länge på sängkanten

känner efter hur kroppen mår

i dag mår den ganska bra

kan resa mig upp utan hjälp av kryckan

det känns underbart

det var länge sedan

går ut i köket

gör i ordning kaffebryggaren

så får den stå där och puttra

ser ut genom fönstret

det ljusnar på himlen

solen vill bryta igenom

det kanske blir en fin dag

trots allt denna söndag

i dag ska jag försöka leta upp ett handarbete

börjar sakna något att göra och ha

i mina händer

fyller koppen med kaffe och lite mjölk

sätter mig vid köksbordet med koppen kaffe

öppnar boken jag har läst i så länge

läser ett par kapitel

innan min nya dag tar sin början

 

 

anits 2 augusti 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-08-02 10:21



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Jag sover så länge jag kan, men jag måste upp så jag inte missar lunchen på Ryds servicehus i Linköping!
2015-08-04

  Larz Gustafsson VIP
"Äntligen en ny dag", som Nynningen sjöng.

2015-08-02

  M M Mannheim VIP
En härlig beskrivning av din söndagsmorgonen.
2015-08-02

  Bibbi VIP
Enkel men fängslande berättelse om alldagliga ting.
2015-08-02

    ej medlem längre
Härliga morgon, den ljuvaste delen av en dag att få ligga å njuta, sen kliva upp å dona lite...
2015-08-02

  Lars Hedlin
Åter en ny dag med nya möjligheter min vän :)
2015-08-02

  gj57an
du skriver på ett bra och annorlunda sätt som har fångat hos mig
2015-08-02

  Ronny Berk
ny dags poesi - är god poesi !
2015-08-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP