Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AUGUSTITID

äntligen lämnar cirkusen stan

men snart tar ett nytt jippo vid

förgängelsens måne dök upp som ett hån

gröna rönnbär - augustitid...

augustitid, oundviklig som natt

och boxholm när jag var en grabb

ann heberleins skönhet, som lockar och stör

och sommar som är för snabb

 

 

krig på min kammare, krig i min stad

men frid i min enkla tro

löven ska falla längs vår esplanad

som barnen för björnen på zoo

själv har jag tröttnat på fallandets konst

och vill inte vara på glid

"vaya con Dios" får bli min respons

i märklig augustitid

 

 

LARZ GUSTAFSSON   2/8 2015

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-02 15:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP