Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill komma in från kylan !


Öppna din Dörr !



Allt är inte som det var, förr !
Landet ligger annorlunda !
Så, ska du ej öppna din Dörr !?
I din Säng vi tar en Runda ....
Se, bara, till att ingen stör !

Vem är det jag vänder mig till ?
Vederbörande kan undra ...
Jag säger Inget, - tiger still !!
Kurra-Gömma, - räkna till hundra !
Så visar jag mig, - om du vill !

Fast, om du inte vill ha mig, -
(kan, ju, faktiskt va´ så Illa!)
- ta det lite lugnt, - anyway;-
Ty, jag är en känslig Frilla, -
- gillar ej å få Avslag, - nej !

Men, om jag ej skulle duga, -
- enligt dina små Önskemål, -
hänvisas du till din Fruga!
Men, akta dig -- å äta kål; - -
Odör, - ej poppis i er Stuga!

Å, det blir Värre å Värre,
med min Trånad, kan du det tro!?
Tror, jag börjar få en Smärre
Abstinens, som hotar vår ro !...
Så, snart, blir ni nog, en - färre !

Jag tänker inte stå och
vänta, här, -- hela Da´n!
Man kan ej, blott, lägga på Lock, -
- för att på SÅ sätt slippa Fán!
Blir glad, ifall, du öppnar, - dock !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 254 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-08-03 07:39



Bookmark and Share


  Trädskugga
Härliga ord som slår kullerbyttor under Solen, lysande och fräckt :)
2015-08-05

    ej medlem längre
Anar lite Bellman-toner! Härligt!
2015-08-04

    Dan Myrbeck
Vi får följa det hela och se vad
som händer...
2015-08-04

  KattenKin VIP
Härliga, busiga rader, en Marran på charmstråt - fint!
2015-08-03

    ej medlem längre
Om det fanns någon som stred om allt så skulle alla strider vara förgäves.
2015-08-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om längtan och saknad!
Gillar det här med kålen.
2015-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf