Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MOLNMANNEN

toivo tecknar moln i sin anteckningsbok

jag är sensommarslö på stan

måndagen ska komma, men den är inget hot

den är första semesterdan

långsam som en geting; jag är sensommarslö

tempot behöver dras ner

jag är femtiofyra, inte rädd för att gå

till de saligas kvarter

hjälplöst vårdpaket vill jag helst inte bli

jag vill slippa hjärtinfarkt

toivo snackar moln i sin märkliga värld

lever intensivt och starkt

dödens ankomstdag vet jag ingenting om

- sextioettorna går som smör -

det jag säkert vet är att när den är här

är det bara min kropp som dör

Jesu återkomst står för dörren och jag

ska bli en av dem som rycks bort

dagen eller stunden vet ingen på jord

men jag vet att vår tid är kort

 

 

LARZ GUSTAFSSON   15-16/8 2015

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-16 11:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP