Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem vet vad skall ske ?


All vår Återstod ... ?



Ett glas kallt vatten med is,
blir, idag, min morgonspis !
Bäst, jag ej blir alltför sned.
Denna dag skall göras, med !
Tiden gör mig mera vis --
- trots den bortkollrats, min säd !

Till Tyskland, vill jag fara, -
- gå i Alperna, rara !
Å, vill va´ vid utmärkt Mod, -
- resten av min Återstod !
Det är inte så 'bara', ----
förtära choklad, - så god !

Jag menar : Va´glad å nöjd, -
uppå det här Livets Höjd,
kan, väl, icke va´ helt fel ?!
Men, man deltar i ett Spel, -
som ej alltid bringar fröjd !
Man kan slås ut, - - bli likstel!

Får va´ tacksam man ej är
utvisad av Sankte Pär - --
bort från Himmelrikets gräns,
där man har sin existens --
-- till en mycket värre Sfär,
därsom häftig vanmakt känns!!

Man undrar, ju, om man ska
helt lycklig få bli, - en dag,
med Paradisets ängar --
omkring i ljuva sängar !
Ett Tillstånd, du eller jag --
ej kan köpa -- för pengar ! ...?





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 257 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-17 12:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Kanske tur att man inte vet så mycket om framtiden, men de flesta funderar nog på hur det ska bli...
2015-08-17

    Dan Myrbeck
St:e Per ska man nog ha en
bra relation med!
2015-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf