Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tidlös Gåva.


Evigt ~ Poesi



Närsom, jag dött, - om jag föds på nytt, -
vill jag åter skriva Poesi !
Å rota mig bland orden, jag flytt.
Sprida kring mig -- språklig anarki !

Låta verser säga vad jag vill.
Komma över lyriska spärrar !
Å, sällan låta pennan va´ still,
när mina fiender mig terrar !

Vill fortsätta verka som poet.
Finna trådar av Inspiration --
- som gör att jag inte ska gå bet
å skänker mig den djupaste ron !

Får nyttja cellerna, mina grå
å skriva texter om Livets djup,
om hur mot oerhörd Framtid gå, -
utan nått som helst varaktigt slut....

Nej, stegen trippar förbi var grop,
som avsedda är, man i skall falla!
Tills den Dag, då man i Dödens Dop, -
- kanske, tystnar, -- en gång för Alla!

Men visar det sig, jag i ALL tid
kämpat i skilda Liv mot Döden, -
- är det, väl, Hög Tid å ta till strid -
- för ett bra mycket bättre - Öde !

Dags, å börja vallfärda med nytt
Hopp, som väcks av nya Insikter, -
- mot Mål, som vi -ännu- icke tytt, -
- men söker göra det i dikter !

Man kan må riktigt dåligt, ibland.
Tycker man är nära å stryka med!
Greppa då en penna i din hand, --
skriv en dikt å med dig själv slut Fred !





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 268 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-17 19:07



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Mycket fin hyllning till skrivandet!
Bra!
2015-08-19

  ResenärGenomLivet
När man väl har börjat skriva, så är det svårt att låta bli...man tänker liksom i poesi...och jag tror att du kommer att fortsätta så länge du kan...
2015-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf