Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på den väg jag ofta går


Lördag morgon 5 september 2015

 

när jag vaknar kan jag ana att solen

lyser därute utanför mitt fönster

känner mig olustig mår inte riktigt bra

så jag vänder mig om

det står inte på förrän jag somnar om

jag som bestämde mig i går

att gå upp så fort jag vaknat

den känslan är borta

nästa gång jag vaknar

sätter jag mig upp i sängen

det kan vara dags för en kopp kaffe

så livsandarna vaknar till liv

i dag känns det inte som jag vill sitta på altanen

dricka mitt kaffe

det är mulet ingen sol som värmer

som den gjorde i går

jag tar min kopp med kaffe

sätter mig vid köksbordet

ser ut genom fönstret

det är full rörelse vid huset på andra sidan vägen

många har nog upptäckt att det är något

på gång

så många som den här morgonen

har jag aldrig sett ute och gå

en tidig lördag morgon

alla bilar som åker förbi

det är spännande vad som ska hända

med lokalen som stått tom i flera år

sen firman som höll till där

sålde den till Polen

nu är det bara att vänta och se

vad det kommer att bli i dom tomma lokalerna

solen har kommit fram

lyser upp och värmer

jag tänker sätta mig en stund på altanen

njuta en stund

innan jag kanske dammsuger

 

anits 5 september 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-09-05 12:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Tycker om dina små berättelser om din vardag...trevligt...
2015-09-09

    Dan Myrbeck
Det är ju synd att lokalen
ska stå oanvänd.
2015-09-07

  Lars Hedlin
Tack för att du delar med dig så fint vännen :) kram
2015-09-06

  Bibbi VIP
Tack för Din enkla, fängslande fina berättelse om en lördagsmorgon!
2015-09-05

    ej medlem längre
Det är så roligt att läsa dig å följa! Allt 'gott!
2015-09-05

    ej medlem längre
En fin vardagsbetraktelse trots att det är lördag.
2015-09-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP