Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nr 1423 Till flyktens barn


LÅT UNGA BLOMMOR BLOMMA

 

Som en slåttermaskin

obönhörligt slår

åkerns grödor

 

skär ord och krig

likt knivar i

människors värde

 

förminskar

och förstör

förgör till ingenting

 

med slag mot veka livet

 

låt unga blommor

blomma utan svek

få drömslott bygga

 

med kärlek, ljus

och framtidshopp

i fred och frihet




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-09-06 16:37



Bookmark and Share


  ULJO
Fint skrivet
2015-09-07

    Dan Myrbeck
Mycket fina tankar
och ord till alla
på vår jord.
2015-09-07

    ej medlem längre
Bra skrivet om
detta som händer omkring oss nu
2015-09-07

  Lars Hedlin
Bra starkt och berör inom!
2015-09-07

  KattenKin VIP
Ja dessa krig!... Fint skrivet!
2015-09-06

  M.Eta
Man frågar sig, varför allt detta lidande som krig medför måste ske hela tiden? Fint skrivet!
2015-09-06

    Jag är fan större än Sartre
Trevlig text, dock har aldrig människan än så länge kunnat leva upp till ditt budskap.
2015-09-06

  Marianne Räf
Det behövs kritik mot krig ! Bra !
2015-09-06

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text som jag hoppas kommer att läsas av många!
2015-09-06

    ej medlem längre
Dina ord berör. Dina ord känns att läsa. Dina ord behövs.
2015-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP