Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Rensa i rabatten

 

i dag har jag börjat klippa ner

alla fula och torra blommor i rabatten

praktlysingen är så hög

så jag klipper den ifrån mitten

jag ska orka vika ihop blommorna

och lägga dom i säcken

som jag ska köra till återvinningscentralen

när blommorna kom bort

ser det ännu värre ut med altanen

räcket eller staketet

vad det nu kallas

kom fram ordentligt

nu syns det hur ruttet det är

jag tänker inte skämmas längre

det är något hyresvärden bör göra

sköta rabatten är heller inte mitt göra

jag har gjort det

för att jag tycker om att påta i jorden

och att odla

nu har jag tröttnat

det är dags för vaktmästaren

att ta hand om den

det jag planterat tänker jag gräva upp

sätta i krukor som när jag har en riktig altan

kan bli fint att ha där

eller så ger jag bort dom

till någon av mina söners familj

det har gått ett halvår

ingenting har hänt med att få

ordning på altanen

allt som sagts är bara tomma ord

 

 

anits 7 september 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-09-07 17:04



Bookmark and Share


  Eila
Det var en upplyftande en som jag slår ner på
2015-09-14

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-09-14

  ResenärGenomLivet
Den där hyresvärden har allt bra dålig stil...vi får hoppas att han bättrar sig...
2015-09-12

  Lars Hedlin
Känslan stark..kram
2015-09-09

  Eva Helene VIP
Förstår mycket väl din frustration!
2015-09-08

  gj57an
Fint text stå på dig
2015-09-07

  Bibbi VIP
Verkligen skandal.
2015-09-07

  ULJO
Du beiöver inte skämmas. Men din hyresvärd.
2015-09-07

    ej medlem längre
Gudarna straffar dem!
2015-09-07

    Dan Myrbeck
SKANDAL!
2015-09-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP