Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Hösten är här

 

halva september har gått

i dag har vi kommit in på den andra halvan

jag öppnar dörren till altanen

en doft av både regn och jord

möter mig

stänger dörren igen

det är ett typiskt väder

som gör att astman blir värre

ändå tycker jag om hösten

kvällarna börjar mörkna mer och mer

att då få tända ljus

se in i den brinnande lågan

och bara vara

det är något jag njuter av

trädens blad har börjat få dom vackra färgerna

ser ut genom fönstret

det har börjat blåsa

vinden tar i häggens grenar

som vajar så fint

regnet hänger i luften

jag känner glädje inför den nya dagen

jag ska pyssla lite här hemma

kanske sticka lite på dom herrsockor

jag börjat med

garnet har jag fått

det är meningen sockorna ska bli färdiga

till julmarknaden i hembygdsgården

min dag började tidigt

har sovit gott hela natten

utan att ha vaknat

en enda gång

 

anits 16 september 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-09-16 08:27



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Underbart att få sova och dessutom underbart att du tål med levande ljus trots din astma/kram
2015-09-23

  Maria T
Underbart att få sova gott en hel natt
2015-09-21

  Fem hjärtan VIP
Härliga rader! Älskar också hösten! :-)
2015-09-21

  Lars Hedlin
Härliga höst!
2015-09-19

  Eva Helene VIP
Fint om höstmys!
2015-09-19

  ResenärGenomLivet
Ombonat och härligt...
2015-09-19

  aol
Varmt mysigt fångar du din dag,
2015-09-17

  Anya VIP
Texten känns varm och mysig. Har också börjat tända ljus.
2015-09-17

    Dan Myrbeck
Hoppas du får en
fin höst!
2015-09-16

  Larz Gustafsson VIP
Här åskade det i går kväll.
I dag har det varit soligt och skönt.
En skonsam övergång.
2015-09-16

  Bibbi VIP
Njuter av att läsa.
2015-09-16

    ej medlem längre
Visst är det fint med välgörenhet å höst, jag älskar denna årstid för det är legitimt att vara inne å gona! Birger
2015-09-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP