Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inget svårt val !


Hellre sakral - än sekulär !



Sitter här i jordlig vrå å - - - -
tankarna går till min döde man.
Sörjer i mitt Stilla Sinne å
fäller en tyst tår, ty, jag kan ej
ta det till mig, -- att han
icke skulle vara mer och
att jag är allena i Livet!

I denna moderna tid
har man fått inpräntat,
hårt, sekulära "sanningar", -
som att man lever EN gång,
blott, - å att Tid & Rum
uppstod för c:a 13 miljarder
år, sedan, - en 'Plopp' ur Intet!

Men, jag har så svårt å
föreställa mig att Bosse
ska "sova" evigt, för å
aldrig mera vakna ...
Att alla levande skulle va´
dömda till ett Icke-Vara, -
- i en total Frånvaro !

Tror, att Anden å Kosmos
är, nog, eviga företeelser ...
Ingen Början, inget Slut
på Livet, på Tiden; - - -
en Regel, mer sakral, som
jag, gärna, vill ta ---
till mitt hjärta ! Vi ses !





Fri vers av Marianne Räf
Läst 318 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-09-16 11:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Föredrar nog också sista versens tankar.
2015-09-17

  överlevaren VIP
Svåra frågor som det inte finns några tydliga svar ....... du får lyssna inåt och klä ditt inre med känslor som känns bäst för dig!

2015-09-16

    ej medlem längre
Tycker om känslan i dina rader ...
2015-09-16

    Dan Myrbeck
Alltid spännande att fundera kring dessa frågor!
2015-09-16

    ej medlem längre
Och ändå, är det bara en fortsättning..
trots allt det där emellan..Kram
2015-09-16

    ej medlem längre
Anden och själen är "eviga företeelser" som fortsätter
2015-09-16

  Poeten Salvador VIP
Andas hopp mitt i sorgen
2015-09-16

    ej medlem längre
Sorg och smärta styr i mångt och mycket i våra liv. Att försöka förstå och acceptera någons död kan vara en livsuppgift som kanske aldrig får något svar...
Engagerande och starkt skriver du som alltid. Gillas.
2015-09-16

  louisegirl
Ja det är mycket svårt att ta in, att aldrig mer få se eller höra, de kära som lämnat...
Men min tro är att vi får det, fast kanske inte i detta livet, men ett annat <3
Fint skrivet!
2015-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf