Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag drömmer om

 

jag drömmer om

sköna skogspromenader

där jag i lugn och ro

kan lyssna till alla dom olika fåglarnas

vackra konserter

få se rådjuret

som lugnt går och betar på ängen

precis i kanten av skogen

jag drömmer om barrskogens dofter

om friheten där jag går på stigen

mellan tall och gran

om blåbären som växer

på båda sidor om stigen

om hur jag tar en blåbärskvist

njuter av dom goda blåbären

jag drömmer om dom lingonröda tuvorna

där jag en gång fyllde min hink

med lingon

som blev till både sylt och lingondricka

jag saknar den tiden

så gott att jag kan drömma mig tillbaka

stigen går uppför

jag ser den platsen uppe på berget

där jag ska sätta mig

ta fram termosen och smörgåsarna

se ut över nejden

den svarta tjärnen långt därnere

i dalgången vid stigens slut

där på klippan

långt från allfarvägen

där jag en gång kunde njuta

av skogens och naturens dofter

är minnen jag alltid

kommer att bära med mig

 

anits 24 september 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-09-24 09:45



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så vackert i ord och bild!
2015-09-30

  ULJO
Fint med sådana drömmar
2015-09-28

  ResenärGenomLivet
Ja, det är gott att kunna drömma sig tillbaka, då känns det fortfarande nära...fin skrivet...
2015-09-25

  Lars Hedlin
Härligt och varmt!
2015-09-25

  Fem hjärtan VIP
Underbart skildrar dina vackra naturupplevelser!
2015-09-25

    Dan Myrbeck
Fint skildrat!
2015-09-24

    ej medlem längre
Va det var fina minnen å drömmar om vår välsignade natur! Allt gott!
2015-09-24

  Bibbi VIP
Underbara minnen att falla tillbaka på.
2015-09-24

  Ljusletaren VIP
Tänk att du har gjort allt detta och tänk att du har bevarat allt detta för att återigen vandra där via minnets stig. Bravo/ kram
2015-09-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP