Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill stanna kvar !


Kranka Marrans Blues



Ätit en stilla lunch, är -knappt- mätt.
Så, är det att va´ vid låg budget!

Nöden kniper i kropp å Sinne!
Jag undrar vad jag gör, härinne ! !

Spöken omkring i Etern fladdrar.
Kanske, mot mig, sig sammangaddar?

De är, ju, döa -- å jag lever !
Inte för att jag min grav gräver !

Men, för dem kan det va´ intressant -
att jag följer dem, gör likadant ...

... tar mig över till deras Sida, -
-- Dödens fält, det träsklika, vida!

-Men, - ACK!! Stanna HÄR jag föredrar !
Vill hellre, - än gärna, - bliva kvar !

Min Situation är spartansk, - minst sagt!
Å, det pyr om mig av självförakt! - -

ÄNDÅ, - älskar jag det liv som är
till mig givet i den skumma Värld !

Jag knacka´ på dörren å kom in.
Å, vill inte lämna kroppen, min ....






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 206 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-09-27 13:31



Bookmark and Share


  louisegirl
Härliga bluesrader och fin filosofi att njuta av <3 Tack MR
2015-09-29

    Dan Myrbeck
En fördel med att vara spöke
är att man klarar sig utan
mat & vatten!
2015-09-28

  ULJO
Bra denna. Skulle kunna tonsättas och den skulle bli kanon
2015-09-28

  överlevaren VIP
Gillar dina bluestoner, raspig och varma tongångar som sätter sig i min hjärna av beundran.
2015-09-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken fantastisk livsfilosofi du har, trots knapra förhållanden och annat!
2015-09-27

    ej medlem längre
Ibland är livet lite knappt och vi sliter ont med värk i själ och hjärta...men dina ord vittnar trots allt om glädjen att finnas till och styrkan att kämpa vidare.
2015-09-27

    ej medlem längre
Fint diktat om livet och döden. De flesta älskar nog livet. Lite trist när det blir knappt om tillgångarna...
2015-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf