Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


En vacker morgon

 

måndag morgon

klockan är strax efter åtta

jag går dom välkända stigarna

och vägarna

jag är på till alba

det är lite kallt

kan se att frosten ligger kvar

på vissa ställen

luften är så där härligt klar och skön

som den bara är på hösten

vid församlingshemmet

håller en av kyrkogårdsarbetarna

på att klippa gräs

jag undrar

kan det gå bra

när det är så fuktigt i gräset

det verkar inte vara något problem

jag går vidare

vid kyrkan är parkeringen tom

denna morgon

i går söndag var den full

det stod bilar i långa rader

efter vägen

så är det ofta när det är konsert

i kyrkan

konsert var det i söndags

en fin konsert

med duktiga körsångare

en ung kvinnlig solist

och inte minst

en mycket duktig körledare

jag går vidare

i diket växer det blåklockor

som ännu blommar med sin vackra blå färg

renfanan är ännu vacker

så hajar jag till

tror jag ser fel

det gör jag inte det är blå och rosa

lupiner som blommar om

nu är jag snart framme

där alba väntar på mig

det är tyst när jag går uppför trappan

när jag sticker nyckeln i låset

kan jag höra hur hennes svans

slår mot väggen

med glädje möter hon mig

när jag öppnar och stiger in genom dörren

i morgon blir hon sex år

tycker nyss hon var en liten valp

min fyrfotavän alba

 

 

anits 29 september 2015

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-09-29 22:02



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Härligt berättat!
Så mysigt med Alba...:-)
2015-10-04

  ResenärGenomLivet
Vilken fin promenad du berättar om...
2015-10-02

  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse!
2015-10-02

    Dan Myrbeck
Härlig hund - så fin! Klappa grattis!
2015-09-30

    ej medlem längre
Trevligt berättat, här tror jag frosten har kommit ännu!
2015-09-30

  Lars Hedlin
Härligt tack för det! :) kram
2015-09-30

  Eva Helene VIP
Så fint att få följa dig på väg till alba och dela dina upplevelser och tankar!
2015-09-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP