Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖVERLASTAD FLYGARE

 

 

I de sista varma sensommarsolens strålar

letar ett överlastst bi efter mer nektar

bland knappnålssmå vita blommor och

lika små gröna omogna druvor på

vildvinets långa revor

vars blad nu blivit mörkt röda och gula

bland allt det ännu mörkt gröna

De gula kulorna han bär på sina bakben

lyser som flitens lampor och kanske

som varningar för en störtdykning

på väg hem till Flustret




Fri vers (Prosapoesi) av Ingrid Trolle
Läst 447 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-09-30 17:57



Bookmark and Share


  ULJO
Väl framfört detta
2015-10-07

    ej medlem längre
Verkligt fint kan se det flitiga biets flykt!
2015-10-04

  Bo Himmelsbåge
Fin, naturlyrisk betraktelse,
över flitens bi... som kämpar in i det sista för överlevnad; både för sig själv
o kommande generationer...
tänkvärt för oss människor...!
2015-10-02

  Lars Hedlin
bra framfört ....
2015-10-01

    ej medlem längre
En väl beskriven betraktelse.
2015-10-01

  KYREUS of Sweden
Nyttigt
nätt
näringsrikt
2015-10-01

  walborg
Min föreställning är att ett litet bi om hösten är dödsdömt, och därmed får den här rika vackra bilden en djup innebörd av att kämpa på så länge det över huvudtaget går
2015-09-30

    Dan Myrbeck
Trevligt skildrat.

Med tanke på arbetsbelastningen
får vi hoppas det bara är en
bisyssla.
2015-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Trolle
Ingrid Trolle