Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att förenas !


Livets Lön


Allt är inte SÅ -
allvarligt, - ändå !
Nånnting har ett Pris!
Världen är, nog, vis!
Har du ögon, blå ?
-Gröna, - givetvis !

Att figurera -- --
i Hatets lera,
är inte min Grej!
Inget fattas mig!
Så, - diskutera
vill jag, kanske, - ej!

Men, om Fienden -
vill mästra, igen, -
- så blir det ett Gnet!
Bara, så du VET !
Det är längesen,
vi 2 fick till Det !

Jag är säker på -
det är värt å gå -
hem till mig, en Dag, - -
- - bara du å jag !
Hoppas, vi kan få
varann, - till Behag !

Du ska va´ snäll -- å,
jag får se Den Stå !
Älska - kön i kön,
- göra fina Rön !
Om varandra rå ....
DET är Livets Lön!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 187 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-10-04 09:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Längtansfullt och fint...
2015-10-07

  Åsa Njunjes
Gillar rytm och meningen i denna som är kort och koncis och rakt på sak. Det lyser självinsikt och humor genom raderna under stråken av längtan och förhoppning.
2015-10-05

  överlevaren VIP
Så sant, då kan man skatta sig lycklig!
2015-10-04

  louisegirl
Kärlek behöver alla, det är livet de <3
Fint skrivet!
2015-10-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint och sant diktat om kärlek alla önskar sig.
2015-10-04

  Lars Hedlin
Så sant!
2015-10-04

  Marita Ohlquist VIP
Alla behöver kärlek, värme och gemenskap.
2015-10-04

    ej medlem längre
Livets lön kan vara underbart...
2015-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf