Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto nu syns det att hösten är här


När tröttheten tar över

 

i natt hade jag sovit gott

inte vaknat så många gånger

när jag vaknade

kände jag mig glad

full av lust att ta mig an städningen

efter frukosten

började jag damma

jag tar dammvippan

det är lättast för mig

det gick så bra

så jag fortsatte med att vattna

mina blommor

dom är många

så det tar sin tid

när det var färdigt

satte jag i gång kaffebryggaren

en kopp kaffe

efter det att jag tagit ut

dom få mattor jag har

kaffet var färdigt

en kopp kaffe och en kanelbulle

tyckte jag att jag var värd

sitta en stund

se ut genom fönstret

nu är det en husvagn kvar

som står uppställd på vägen

den andra försvann förra veckan

kanske det hjälpte att jag ringt

både kommunen och trafikverket

några gånger

jag kanske ska ta kontakt med föräldrarna

till killen som äger den husvagn

som står kvar

kaffet är urdrucket

bullen uppäten

jag tar en kopp kaffe till

det är när jag sätter mig

vid köksbordet

jag känner hur tröttheten kommer

tänker ska jag ta fram dammsugaren

och dammsuga

eller ska jag lägga mig och vila en stund

jag tar fram dammsugaren

så är det gjort

tröttheten tar överhand

så det får bli en stund på sängen

ingen kommer att ta

dammsugningen ifrån mig

 

anits 6 oktober 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-10-06 12:51



Bookmark and Share


  Maria T
Skönt att få vila en stund
2015-10-08

  Fem hjärtan VIP
Det är det fina med städning att det alltid kan vänta! Dammet ligger fint kvar och väntar! :-) Skönt att kunna ta igen sig när tröttheten tar över!
2015-10-07

  ResenärGenomLivet
Nej, dammet det försvinner inte...skönt att ta det lite lugnt emellanåt...
2015-10-07

  Lars Hedlin
ibland är tröttheten inte av ondo! Mycket fint delat vännen! kram
2015-10-07

  Eva Helene VIP
Kaffe och en kanelbulle hade du verkligen gjort dig förtjänt av! Fin vardagstext!
2015-10-06

    Dan Myrbeck
Dammråttorna är inte så stressade. De kan vänta ett tag.
2015-10-06

  Bibbi VIP
Tillståndet känns igen...
2015-10-06

    ej medlem längre
Ja, tröttheten börjar åckså ta över hemma hos mig, jag känner allt igen mig!
2015-10-06

  Ljusletaren
Låter som en bra dag!
/kram
2015-10-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP