Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Onsdag 7 oktober 2015

 

jag vaknar tidigt

klockradion blinkar

undrar om det varit

strömavbrott

försöker ställa in tiden

det är svårt

till slut går det

radion vill inte gå i gång

undrar vad det är för fel

till slut kommer den igång

jag slår av radion och somnar om

när jag vaknar nästa gång

stiger upp

drar upp persiennen

det har varit en kall natt

min termometer visar på fyra minusgrader

bilarnas rutor är isiga

jag känner

det är skönt att vara utan bil

slippa bekymmer som att skrapa

isiga bilrutor

i dag ska jag till tandläkaren

tycker inte om att gå dit

gör det ändå

känner det är viktigt

att sköta tänderna

solen lyser så vackert

utanför mitt fönster

det glimmar så vackert mellan

trädens grenar

höstfärgerna blir allt fler

för varje dag

hösten är härlig

med sina vackra färger

höga klara luft

det är den årstid

som jag tycker bäst om

att få stänga dörren

när mörkret faller

 tända ljus och njuta av

hösten

 

 

anits 7 oktober 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-10-07 08:27



Bookmark and Share


  gj57an
Tycker också om hösten
2015-10-09

  Maria T
Har du ingen bil längre?
2015-10-08

  Fem hjärtan VIP
Mycket fint beskriver du din dag! Håller med älskar också hösten!
2015-10-07

    Dan Myrbeck
Får mig att tänka på att många bara pratar om bilens fördelar, men glömmer dess nackdelar! Ungefär som man bara tänker på vinsterna när man spelar - inte på hur mycket man satsat.
2015-10-07

  ULJO
Vad fint att dv delar din vardag med oss
2015-10-07

  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse!
2015-10-07

  Eva Helene VIP
Fint och mysigt, förutom det där med tandläkaren då . . .
2015-10-07

  ResenärGenomLivet
Hu så kallt...men skönt med de tända ljusen...
2015-10-07

    ej medlem längre
Ja, hösten är fin å att få kura inne i värmen....
2015-10-07

  Ljusletaren
Lycka till hos tandläkaren!
Minus 8,2 grader hos mig /kram
2015-10-07

  Lars Hedlin
En mycket fin känsla och del av din morgon du skriftar om ..kram
2015-10-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP