Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Höst tankar

 

träden börjar visa alla sina vackra färger

gult orange och en aning av den röda färgen

kan anas bland alla dessa olika träd

hösten är här

det känns i luften

den är klar och hög

jag njuter

där jag går stigen fram

jag tycker om hösten

det har jag inte alltid gjort

när jag bodde och levde

på bondgården

var det alltid en strid och ett jäkt

att allt skulle hinnas med

få in ladorna

innan vintern kom

det var inte alltid det blev så

jag har varit med och tröskat

när snön vräkt ner

stått bak på skördetröskan

sett till att säden hamnade rätt

bytt säck när en blivit full

det är länge sedan nu

tankarna kommer varje år

när hösten är på väg

det är en tid som var jobbig

den gav mig erfarenheter

som jag sedan burit med mig

genom livet

nu är jag tacksam

att kunna öppna dörren

gå ut

njuta av allt det vackra

som hösten ger

njuta av att få vandra

på dom välkända stigarna

jag en gång för länge sedan

gick

 

anits 9 oktober 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-10-09 13:21



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Härlig höstbetraktelse.
2015-10-15

  Maria T
Ja hösten är sval och skön
2015-10-12

  Maria Sundelin VIP
Fin insikt om livets olika faser
Kramar
2015-10-12

  axveronika
fin berättelse!
2015-10-12

  ULJO
Tack vännen för denna livsbejakande berättelsen. Du är guld värd som blottar din själ på det här viset.
2015-10-12

  Lars Hedlin
Erfarenheter berättade av en vis varm, själ..kram
2015-10-11

  Eva Helene VIP
Intressant att läsa. Fint!
2015-10-10

  Anya VIP
Diktarjaget beskriver sannerligen stor erfarenhet. Ser bilden framför mig.
2015-10-10

  ResenärGenomLivet
Det är mycket som kan få oss att minnas flydda tider...fint berättat...
2015-10-09

  Bibbi VIP
Så många annorlunda erfarenheter Du har än jag.
2015-10-09

  Ingrid Trolle
En fin text om äldre
tider, då vi kunde ägna
oss åt vårt dagliga id
utan avbrott av mobil och
dator.
Du har här med varlig hand
skildrat dina erfarenheter
på ett mycket vackert sätt.

2015-10-09

    Dan Myrbeck
Bra berättat! Jag är en bortskämd 60-talist som aldrig varit med om sådana saker!

(Håller på med en höstdikt, hoppas du gillar den när jag publicerar den framöver.)
2015-10-09

    ej medlem längre
Ja, du har då erfarenheter, skörda å tröska å ett liv på landet. Ja de är väl fina att ha med sig i ett fortsatta livet.
Även om det var strävsamt så kan de vara till glädje senare...önskR dig allt gott!
2015-10-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP