Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är frågan !


Som djur?


Tror du på en bättre Värld ?
Eller, duger den som är ?

Frågor, jag ställde för att
en del är hund, - andra katt!

Å, mössen i Systemet, --
är ej enda Problemet!

Kung Richard, the Lionheart
ska föreställa va´ smart !

Han vill ha endorfiner --
å solskensvitaminer !

När, Kassan märkes krisa,
vi, blott, må bli mer visa ....

Vänta, - bara ta det lugnt !
Snart, väger plånboken tungt !!

Var ej hispig, -- sluta gnäll !
Annars, får du bara skäll !!

Lejon, hund, katt å råtta - - -
Bör det tillämpas måtta ! ?

I vår Storslagna Natur --
- uppför mänskor sig som - djur!!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 255 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-10-12 12:47



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Påminner mig om "den lägre själsvärden", som vi har gemensamt med djuren, där begär är ett dominant drag. Ser i det vår möjlighet som människor att kunna "lyfta oss därur". Så, denna text lämnar mig med hoppfull känsla inför möjligheterna i människans "natur".
2015-10-13

  Lars Hedlin
Tänkvärd och bra!
2015-10-13

  ResenärGenomLivet
Kul små rimverser och ett bra slut, fast det är tragiskt att det är så ibland...
2015-10-12

    ej medlem längre
Som människan uppför sig kan man inte tro på en bättre värld.
2015-10-12

    Jag är fan större än Sartre
Människor är djur, även om de talar om sig själva på ett annat vis.
2015-10-12

    ej medlem längre
En fin och klok text som säger mycket mellan raderna.
2015-10-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Du är klok som en uggla, starka kvinna!
2015-10-12

  överlevaren VIP
Så sant.... ibland agerar vi primitivt och tänker med reptilhjärnan....
2015-10-12

    Dan Myrbeck
Roligt att du är tillbaka efter
uppehållet!
2015-10-12

  Tess74
Ja tål att.tänkas på. Du är klok
2015-10-12

  Anya VIP
Jaa så sant. Vi människor är värst...håller på att utplåna oss själva och vår jord. Vad är det som driver oss?
2015-10-12

  louisegirl
Väcker många känslor och tankar, genom dina ord

"Lejon, hund, katt å råtta
bör det tillämpas måtta"?!

Bra ordat!
2015-10-12

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Läser och begrundar.
2015-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf