Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknad

 

Du långväga gäst kom till mitt hem

jag längtar var dag 

bringa mig värme

kom med din vår

få mig att blomstra

som bara du förmår

 

Tina de isrosor som vuxit sig fast

den eviga permafrosten är isande kall

öppna ett fönster släpp in värme och ljus

snälla du, hjälp mig från mitt inre förfall

du härliga sommar som bara försvann

och lämnade endast kyla och  mörker

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2015-10-12 19:14



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En djupt berörande
dikt om ensamhetens
isande kyla och som
en metafor av tillståndet
i världen.
2015-10-13

  Lars Hedlin
Känslan omsluter fint i din text :)
2015-10-13

  Blomma-Stjärna VIP
så vackert skrivet om saknad efter värma!
2015-10-13

  Maria T
En längtn efter ett högre och sannare och renare liv
2015-10-12

  Åse Tropp VIP
Berörande och skrivet väl!
2015-10-12

  ResenärGenomLivet
Så längtansfullt...men samtidigt får man inte förlora hoppet...
2015-10-12

  Chawa VIP
Fint om längtan efter den värme som försvann... Som kan stå för så mycket. Det kan vara årstiden, det kan vara mänskliga frostiga sår som satt spår bortom försoning... Värmen bor ju där inom någonstans, men var...
2015-10-12

  Quasimodo
Här brinner längtan varm, i ett isande tillstånd, i ett land av iskristaller. Hoppas värmen kommer och värmer dig!
2015-10-12

    ej medlem längre
Det kan man hålla med om, denna tid är inte trevlig, vi längtar ljus och värme...
2015-10-12

    ej medlem längre
Det goda återkommer. Och det är ju gott.
2015-10-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om en längtan efter någon eller något som skall göra livet lättare att leva.
2015-10-12

    Dan Myrbeck
Fin vare sig man bokstavstolkar den eller ser den som en metafor för världsläget.
2015-10-12

    ej medlem längre
Du skriver förtrollande vackert.
2015-10-12

    Birgersdotter VIP
Vackra rader...
2015-10-12

    ej medlem längre
Fantastiskt vackra rader ..
2015-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP