Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.affischerna.se/progg_poster/de-talar-om-fred/?cat=progg_postercat&order=valaffischer&y=


FÖRKRIGSTID

man sa att det var förkrigstid

jag hängde på oktober då

vi närmade oss sluttampen

så mycket nytt att tänka på

när allianser upplöstes

och vem var för och vem var mot?

man sa att det var förkrigstid

vi levde alltid under hot

 

 

man sa vi skulle bilda front

mot båda supermakterna

men vad jag trots allt missade

var att de gamla takterna

inte satt i som fordomdags

det blåste andra vindar nu

man sa att det var förkrigstid

men tredje kriget dröjer ju

 

 

jag valde glatt bland valda verk

och valde sida fullt och fast

mitt i en gravt förvirrad tid

av hårda ord och tvära kast

den gamla färgen flagnade

och folket lade ned sin strid

så tröttade av slitningar

och söndringar i förkrigstid

 

 

LARZ GUSTAFSSON   151013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-13 17:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP