Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sned natt.


Fysisk klocka


Trodde klockan måste va´
sent liden natt, kring 04--05,
- sommartid, - nånn gång !

Tyckte jag sovit så länge.

Gick ut i korridoren
å fann till min förtvivlan,
att det digitala urets
röda siffror visade på - 00:53!
Hela djävla natten kvar !

Till det rum, där nattskötarna
satt i dunklet. Sa till dem att :-

-Enligt min fysiska klocka
är det, strax, morgon och
Jag är väldigt röksugen !

Men, de gick ej med på å
släppa ut mig på balkongen, -
för en patient sitter å sover
i korridoren å kan vakna, då.
Fast, de lova å säga till mig
om det blev möjligt, senare.
-Ingenting är omöjligt, sa den ene.

Jag gick så till mitt och Shukris rum
å skrev ner detta hära i ett skrivblock.

Den fysiska klockan protesterar !
Jag behöver ta ett nattbloss å
varken vill eller kan sova !

* * *






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 205 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-10-16 10:14



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Du skriver med glimten i ögat .... ibland suger livet fett mycket, som ungdomar uttrycker sig!
2015-10-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om den fysiska klockan.
Den enskilde individens sätt att leva.

Att bli fråntagen det är inte till hjälp.
Så tänker jag.
2015-10-17

  Blomma-Stjärna VIP
längtan efter ett bloss ger ett nej från en boss
natten blir sned i väntan på lov
men det bidde en dikt!
2015-10-16

    Dan Myrbeck
Bra glimt från vår vård, som inte alltid är på patientens villkor.
2015-10-16

    Elisabeth Nilsson VIP
En liten stund i livet bakom vardagen utanför, väl beskriven i målande text.
2015-10-16

    ej medlem längre
När den egna klockan inte stämmer med omvärldens är det besvärligt.
2015-10-16

  Anya VIP
En bra beskriven stund, känns äkta och nära. Hoppas diktarjaget fick sig ett bloss sedan.
2015-10-16

  louisegirl
Den biologiska klockan är svår att ändra på, man vill gärna följa den och svårt när det inte går <3
Fint skrivet!
2015-10-16

    ej medlem längre
"Hela djävla natten kvar !"
Ursäkta, men det lät roligt!

Ha en bra dag nu i ljuset! :)
2015-10-16

    ej medlem längre
Kan läsa mycket ur dessa rader




2015-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf